Wat is 5G? 5G voordelen, kosten en dekking

21 Sep

De twee Verizon en AT & T hebben hun mobiele 5G netwerken gelanceerd, terwijl KT stelt een robot in Zuid-Korea is de eerste 5G klant. Sprint ingeschakeld zijn netwerk samen met de lancering van de LG V50 ThinQ 5G telefoon in juni. UK carrier EE was de eerste in eigen land aan te zetten 5G.

Het is een virtuele zekerheid dat u geen 5G klant van een van deze dragers. AT & T’s community live in 19 steden, zoals Atlanta, Dallas en New Orleans, maar de klanten zijn allemaal kleine bedrijven en het bedrijf heeft geweigerd om te bespreken waar de dekking daadwerkelijk is gevestigd. Verizon, dat een 5G home service herfst van vorig jaar gelanceerd, draaide op zijn netwerk in Chicago en Minneapolis in begin april, maar stelt dat de steden alleen zakken van 5G dekking zal hebben.

In april, het begin van de evaluaties van Verizon’s 5G-systeem was een wrak, met onregelmatig en inconsistent beleid en slechts enkele regio’s waar je echte prijzen 5G’s konden ervaren met de Motorola Z3 en de 5G Moto Mod. Echter, een follow-up evaluatie mei met de Samsung Galaxy S10 5G, dat de 5G radio opgenomen in de telefoon had, bleek een veel betere ervaring, met snelheden van meer dan 1 gigabit per seconde, of sneller dan Google Fiber zijn. Een test van Sprint 5G-systeem bleek minder indrukwekkend snelheden (maar nog steeds sneller dan 4G LTE), maar veel betere dekking.

Dit volgt op maanden van organisaties chippen in bepaalde last-minute hype, van Qualcomm te spreken tijdens de Snapdragon Tech Summit in december over de manier waarop de technologie die dit seizoen zou kunnen evolueren tot een aantal prototype 5G telefoons gepronkt op MWC 2019. OnePlus mei onthulde een variant van zijn OnePlus 7 Pro, dat draait op de nieuwe 5G netwerk van de Britse carrier EE. De Huawei Mate 20 X 5G werkt aanvullend op EE.

Dit alles betekent dat 5G is zich van jaren van garanties – sinds Verizon gesproken over het verplaatsen in de regio drie decennia geleden – aan het worden werkelijkheid. Voorbij een grote snelheid te verhogen, werd 5G bekend als fundamentele tech dat zal boost zullen geven gebieden als zelfrijdende auto’s, virtuele en augmented reality en telemedicine diensten, zoals bediening op afstand.

Maar wat precies is 5G? Waarom zijn mensen zo opgewonden? Dit is een overzicht van de reden waarom de volgende generatie van draadloze technologie is meer dan alleen een toename in snelheid, en de reden waarom moet je enthousiast zijn.

Wat is 5G?

Het is de volgende (vijfde) creatie van mobiele technologie, die belooft om een ​​grote stimulans zijn de snelheid, het bereik en het reactievermogen van draadloze netwerken. Hoe snel hebben we het? Het netwerk van Verizon toonde snelheden.

Dat is 10 tot 100 keer meer snelle dan uw mobiele verbinding, en je kunt krijgen met behulp van een fysieke kabel het invoeren van uw woning. (In optimale omstandigheden, zult u in staat om de moeite waard een seizoen te downloaden van Stranger Things in momenten.)

Wat zijn de andere generaties van mobiele netwerken?

 • 1G geleverd analoge spraak.
 • 2G geïntroduceerd digitale spraak (bijvoorbeeld CDMA).
 • 3G gebracht mobile data (bijvoorbeeld CDMA2000).
 • 4G LTE luidde het tijdperk van mobiel internet.

Welke mobiele telefoon heeft 5G?

Een aantal van de 5G telefoon aankondigingen zijn gedaan in 2019, maar slechts een handvol zijn momenteel beschikbaar zijn, en de keuze wordt verder beperkt door het land en de drager.

In de Verenigde Staten, Motorola’s 5G Moto Mod biedt de volgende generatie connectiviteit met een select groepje Moto Z handsets, plus de Samsung Galaxy S10 5G is ook beschikbaar.

Voor degenen die in het Verenigd Koninkrijk, kunt u op dit moment in het bezit komen van de zes 5G telefoons; de Samsung Galaxy S10 5G, Oppo Reno 5G, OnePlus 7 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 3 5G, Huawei Mate 20 X 5G, en de LG V50 ThinQ 5G. De Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G is ook beschikbaar voor pre-order op het moment van schrijven.

In Australië, slechts drie 5G smartphones beschikbaar zijn, en slechts twee van deze zijn regelrechte beschikbaar. De  Oppo Reno 5G  en de  LG V50 ThinQ 5G  kunnen worden gekocht voor AU $ 1.499 en AU $ 1729 respectievelijk, terwijl je nodig hebt om te zoeken naar een plan met Telstra om de score van de  Samsung Galaxy S10 5G .

Wat is het verschil tussen 4G en 5G?

Er zijn een aantal verschillen tussen 4G vs 5G:

 • 5G is een geïntegreerd platform die meer geschikt dan 4G
 • 5G maakt gebruik van spectrum beter dan 4G
 • 5G is sneller dan 4G
 • 5G heeft meer capaciteit dan 4G
 • 5G heeft een lagere latentie dan 4G

Wat zijn 5G voordelen?

 • Snellere download en upload snelheden
 • Soepeler streaming van online content
 • Hogere kwaliteit spraak- en video-oproepen
 • Betrouwbaarder mobiele verbindingen
 • Groter aantal aangesloten ivd apparaten
 • Uitbreiding van geavanceerde technologieën – zoals self-rijden auto’s en smart cities

Het 5G systeem is bedoeld om een ​​aantal inrichtingen dan een mobiel netwerk doet sluiten. Dat de netto dingen trend houdt u horen over? Kan de macht meerdere apparaten om je heen, of het nu een koelkast of een halsband.

De 5G netwerk is ook speciaal gebouwd om apparatuur gebruikt door bedrijven, zoals landbouwmachines of geldautomaten te behandelen. Beyond snelheid is ook ontworpen voor gebruik met gekoppelde producten die geen continue verbinding, zoals een sensor voor compost nodig hebben. Dat soort inkjet scanners zijn bedoeld om te werken op exact dezelfde batterij voor tien decennia en nog steeds hebben de mogelijkheid om af en toe gegevens te verzenden.

Hoe snel is het?

Het is nog niet precies bekend net zo veel van deze technologie blijft in ontwikkeling, hoeveel sneller 5G zal zijn dan 4G.

Dat gezegd hebbende, de netwerken moeten een aanzienlijke aanpassing aan de huidige upload- en downloadsnelheden te bieden – samen met de GSMA voorstellen snelheid van 1Gbps.

Schattingen anticiperen op 10Gb / s te bereiken door de snelheid van 5G netwerken, en een paar denk dat een zou kunnen worden bereikt met de overdracht snelheden.

Dit zou betekenen dat het downloaden en installeren van software-upgrades veel sneller dan het geval zou zijn voltooid, en dat de gebruikers een HD-kwaliteit film kan downloaden in een kwestie van momenten.

Wat betekent dit type netwerk nodig?

De GSMA  heeft geschetst acht criteria voor 5G netwerken, met een aansluiting nodig voldoen aan een meerderheid van deze in aanmerking te komen als 5G:

 • 1-10Gbps verbindingen met eindpunten in het veld (dwz niet theoretisch maximum)
 • 1 milliseconde end-to-end round trip delay (latency)
 • 1000x bandbreedte per oppervlakte-eenheid
 • 10-100x aantal aangesloten apparaten
 • (Perceptie van) 99,999 procent beschikbaarheid
 • (Perceptie van) 100 procent dekking
 • 90 procent vermindering netwerk energieverbruik
 • Tot 10 jaar levensduur van de batterij voor laag vermogen, machine-type apparaten

Hoe het werkt?

Net als mobiele netwerken, 5G systemen maken gebruik van een systeem van mobiele sites die op hun grondgebied te splitsen en te sturen gegevens die worden gecodeerd door middel van radiogolven. Elke cel site moet worden aangesloten op een netwerk backbone, hetzij door middel van een bedrade of draadloze verbinding.

5G netwerken gebruiken een soort codering genoemd. De sfeer interface is bedoeld voor flexibiliteit dan LTE.

Dankzij meer efficiënte codering, kan de 5G radiosysteem tarieven aan ongeveer 30 procent beter met de ether als 4G zijn te krijgen. Het gekke gigabit snelheden kent u bent sinds 5G is ontworpen om kanalen die veel groter zijn dan 4G ook zijn te gebruiken. 5G stations kan worden ongeveer 100MHz, met Verizon terwijl de meeste 4G-stations zijn 20MHz, met elkaar verbonden op een bepaald moment tot 160MHz. Dat is een veel bredere snelweg, maar het vereist ook groter, duidelijke blokken dan beschikbaar waren voor 4G.

Dat is waar de grotere, op korte afstand millimeter-wave frequenties aankomen in. Terwijl de lagere frequenties worden bewoond -door 4G, door tv-stations, via satelliet bedrijven, of uit het leger -there’d geweest een enorme hoeveelheid ongebruikte hogere frequenties aangeboden in de VS, dus dragers kunnen gemakkelijk straten te construeren voor hoge tarieven.

Andere landen, zoals Canada en de Europese landen, zijn gericht op mid-band frequenties slechts marginaal hoger dan de huidige 4G-systemen, maar in de Verenigde Staten, worden deze frequenties gebruikt door satelliet bedrijven en het leger.

5G netwerken moeten slimmer zijn dan systemen zijn, omdat ze jongleren. Maar met macro cellen die aanwezig zijn, Qualcomm zegt 5G zal de mogelijkheid hebben om de capaciteit te verhogen door vier keer over methoden door gebruik te maken van de antenne technologieën en bandbreedtes te hebben.

Het doel is om veel hoger, en veel hoger beschikbaar te hebben capaciteit per industrie. De betrokken normen zijn op dit moment van plan tegen tarieven en latency, in welk stadium dingen beginnen te gebeuren.

Wanneer 5G beschikbaar zullen zijn?

U kunt zien dat elk van de huidige 5G stad lanceert op onze Haast om 5G kaarten.

AT & T lanceerde 5G in 12 steden op 21 december 2018 met een mobiele online hotspot, de Netgear Nighthawk 5G. Daarnaast verkoopt de Samsung Galaxy S10 5G, en het is van plan om de Note 10+ 5G verkopen. Het verhoogde zijn telling stad op 19 april. AT & T lijkt eenvoudig worden het geven van een paar hotspots per stad uit, en die een paar wijken in elke stad. Selecteer gewoon, aanvaard zakelijke klanten kunnen zich aanmelden voor haar diensten. Het bedrijf lijkt te willen wachten tot 5G is wijdverbreid om te proberen en op de markt is.

AT & T is het gebruik van 39GHz spectrum wegens zijn initiële uitrol, de voet gevolgd door een paar 28GHz, en vervolgens low-band, de voormalige 3G-spectrum, tegen het einde van het jaar.

Sprint lanceerde 5G aan het einde van mei, met inbegrip van Chicago in juli, ook Los Angeles, New York, Phoenix en Washington DC in augustus. Het heeft een grotere dekking in vergelijking met de andere vervoerders te doen voor vandaag als het is het gebruik van mid-band. Verdere lanceringen lijken te worden gummed door aanhoudende drama Sprint rond zijn mogelijke fusie met T-Mobile. De vervoerder is momenteel de verkoop van de HTC Hub hotspot, en ook de LG V50, OnePlus 7 Pro 5G, en Samsung Galaxy S10 5G mobiele telefoons.

Verizon heeft op dit moment beperkt mobiel 5G uitrol in negen steden, en beperkte huis net uitrol in vier. Het is de verkoop van een 5G add-on die past op Moto Z2 Force, Z3 en Z4 telefoons, evenals de LG V50, Samsung Galaxy S10 5G, en Galaxy Opmerking 10+ 5G telefoons, en de Inseego M1000 hotspot.

Verizon’s 5G abonnementen kosten $ 10 meer dan zijn oneindige 4G-programma’s (hoewel dat is tot nu toe afgezien), voor echt onbeperkt 5G informatie zonder deprioritization. 28GHz spectrum wordt hoofdzakelijk door de drager.

T-Mobile gestart met een millimeter-wave 5G gemeenschap in zes steden in juni, met de Galaxy S10 5G telefoon. Inclusief snuisterijen, en verbazingwekkend volledige beleid in Manhattan in andere steden. In tegenstelling tot Verizon en AT & T, maar het is het aanbieden van het beleid maps. Het bedrijf zegt dat het gaat om een ​​landelijk 5G-systeem te lanceren dit jaar, met behulp van de 600 MHz spectrum, maar net als met Sprint, wordt veel van haar strategie klopte met de vraag of de fusie gaat door. Deze lage-band-systeem, maar niet de millimetergolven systeem wordt ondersteund door de Galaxy Note10 + 5G.

snelheid van een netwerk is gebonden aan hoeveel spectrum is het mogelijk om te gebruiken voor het. De lage-band 5G netwerk zal een beetje sneller dan 4G, maar niet gigabits omdat T-Mobile is alleen met behulp van een gemiddelde op 600 MHz, in tegenstelling tot de honderden MHz welke netwerken gebruik zal maken. Het gaat om verbindingen en de zeer lage aspecten latency van 5G hebben, waardoor het bruikbaar is voor zelfrijdende auto’s, gokken, en slimme steden. In steden, zal het netwerk waarschijnlijk super snel.

“Gaan we zien typische snelheden gaan omhoog met tientallen megabits per minuut? Zeker “, zegt T-Mobile CTO Neville Ray. “We willen heel graag typische tarieven te zien verdrievoudigen, of ga naar 100Mbps, maar dat is een reis die gaat wat tijd in beslag nemen in de industrie.”

Hoeveel is 5G?

Als je een klant van Verizon, dan ja. De 5G service  kost $ 10 per maand  (de vergoeding wordt afgezien voor nu). Anderen zullen waarschijnlijk volgen.

“5G brengt mogelijkheden die zullen leiden dat we anders over de prijsstelling denken,” AT & T gezegd. “We verwachten dat de prijzen te zijn op een premie aan wat we vandaag te laden.”

Dat weerspiegelt een opmerking maakte in maart door de toenmalige Sprint CEO Marcelo Claure, die zei dat hij 5G zag als een premium service. Nieuwe CEO Michel Combes weigerde commentaar te geven op de prijsstelling, maar er is geen premie nog toegevoegd geweest.

Er is precedent voor het houden van de lijn: LTE niet meer toen het eerst uitkwam kostte; je gewoon nodig om een ​​nieuwe telefoon te kopen. Maar prijsmodellen niet veranderen in de tijd. Sinds 4G gelanceerd, dragers zowel wegnam onbeperkt plannen en bracht hen terug.

Verizon’s thuis breedband service kost $ 50 voor draadloze abonnees, en $ 70 voor iedereen. Dat zijn in lijn met andere breedband kosten. (U kunt nagaan of u in aanmerking komt voor de dienst bent  hier .)

AT & T’s mobiele 5G dienst zal gratis zijn voor “select” klanten voor de eerste 90 dagen. Daarna zal het bedrijf $ 499 voor de hotspot plus $ 70 per maand voor een plan met een 15 GB data cap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: